donderdag, 18 juli 2013 14:41

Ga je op vakantie? Ga dan mèt vakantie! - gastblog

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
De welverdiende rust komt er aan. Iedereen houdt van vakantie. Vakantie vieren hoef je niemand te leren. Toch?

Geschreven door: Alfred Hobbelink van Inspiratie In Zicht.De vakantie zit er aan te komen voor heel veel mensen. Het Grote Genieten komt dichterbij. Voor de één wordt het strand, voor de ander wandelen en/of fietsen en voor een enkeling wildwaterkanoën. Heerlijk zo'n vooruitzicht. Eindelijk even uitrusten. Weg uit de hectiek van de dagelijkse beslommeringen en vaste routines, variërend van werk, huishouden, oppassen, halen brengen naar school/sportclub…

De welverdiende rust komt er aan. Iedereen houdt van vakantie. Vakantie vieren hoef je niemand te leren. Toch?Enige praktische tips:

* Reis: Maak van de heen- en terugreis ook een vakantie.

* Zelfzorg: Goed voor jezelf zorgen, in wat voor zin dan ook, is heel belangrijk. Dan is er immers ook meer oprechte ruimte voor de ander(en).

* Ontplooiing: Zonder persoonlijke groei is een vakantie zonde van de tijd. Immers, kijk maar naar de natuur: dat wat niet groeit is dood of gaat dood. Een boom stopt ook niet met groeien, het vormen van nieuwe bladeren en het revitaliseren van inwendige processen. Dus ga lekker mee met de natuur en groei door. Dat voelt soms zwaar, maar het kan ook licht. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan voornemens als:

- Ik ga intenser genieten van…

- Ik ga meer dingen doen met mijn volle aandacht

- Ik ga alles wat ik doe in een lager levenstempo doen

- Ik plan weinig en laat me tijdens de vakantie verrassen door wat zich aandient.

* Rust: Het verlangen naar rust zal niet gestild worden door uit te rusten. Het laatste is wel buitengewoon lekker, maar brengt structureel geen rust.Een overbekend en buitengewoon illustratief voorbeeld is de gestreste directeur met veel verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel die uitgerekend op vakantie een hartinfarct krijgt.

Dit voorbeeld is natuurlijk niet om je af te schrikken, maar toont een universeel menselijk proces. Namelijk: in momenten van rust openbaren zich weggestopte zaken. Deze komen automatisch naar boven. Daar is geen enkele inspanning voor nodig.

Vandaar de laatste tip: accepteer dat wat komt en laat het er zijn. Dan ben je er het snelste en makkelijkste vanaf en is de kans dat het terugkomt sterk afgenomen.

Op deze eenvoudige manier creëer je niet alleen rust in je hoofd, maar zul je ook zielenrust ervaren. Een diepere en intensere vorm van rust bestaat er niet!

Kortom: Als je op vakantie gaat, ga dan ècht met vakantie.

Een hele fijne, ontspannen en rustige vakantie gewenst.Geschreven door: Alfred Hobbelink van Inspiratie In Zicht.

Sandra Woldering: Alfred heeft mij in 2008 enorm geïnspireerd in mijn groei als mens en ik zal hem daar altijd dankbaar voor blijven. Alfred geeft veel lezingen en workshops, neem een kijkje op zijn website voor de agenda.

Lees 1910 keer
Log in om reacties te plaatsen