donderdag, 18 juli 2013 14:32

KIES, uit alle belangrijke dingen die je te doen hebt 1, 2 of 3 dingen.

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In een studie van Sheena Iyengar, een professor op de Columbia Univesity,

werd een grote groep mensen aangeboden om jams te proeven, om daarna te kunnen kopen. En de uitkomsten waren opvallend!

Eén groep werden 6 verschillende jams aangeboden om te proeven.

Eén groep werden 24 verschillende jams aangeboden om te proeven.De groep die 24 jams aangeboden kreeg werd veel enthousiaster en proefden meer dan de andere groep.

Maar wat bleek....de groep die slechts 6 jams kregen aangeboden om te proeven kochten uiteindelijk 10 (!) keer zoveel potten jam dan de groep die 24 jams te proeven kreeg!!Opmerkelijk!?

Moraal van dit verhaal...door te veel keuzes kunnen we verlamd raken, door te veel keuzes kunnen we uiteindelijk niet kiezen en kiezen dan maar niks.Zo werkt dit in het dagelijkse leven ook.

Bepaal 1 of 2 of 3 dingen, hooguit 3, die jij de komende weken of maanden absoluut wilt doen, die heel belangrijk voor je zijn. Schrijf ze op een papier en hang op in het zicht!

En spendeer daar iedere dag tijd aan! Oftewel, KIES, uit alle belangrijke dingen die je te doen hebt 1 of 2 of 3 dingen. En werk daar iedere dag een stukje aan. Je zult meters maken! En binnen afzienbare tijd is het af. En kun je een nieuw ding eraan toevoegen.Je zult hier positief en enthousiast van worden. Dit werkt altijd! Veel plezier! En vertel in een reactie hoe het gegaan is!

Lees 1810 keer Laatst aangepast op donderdag, 18 juli 2013 14:38
Log in om reacties te plaatsen