dinsdag, 16 juli 2013 13:47

Vitale ontbijtpap

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Maak eens deze verrassende ontbijtpap, vullend en voedzaam!

Deze pap is snel en makkelijk. En deze pap is als een zalfje voor je darmen.

 

En eenvoudig te "op voorraad" maken, voor een aantal dagen ontbijt. Voor jou alleen of voor het hele gezin.

 

Nodig:

 

- gedroogde kidneybeans

- lijnzaad en/of chiazaad

- een staafmixer

 

Zet gedroogde kidneybonen in de week, 12 tot 24 uur. Zoveel als je wilt maken.Wanneer je ze gaat koken, spoel ze goed uit en doe ze in een pan met ongeveer 3 keer hun volume in water. Kook een uur. Haal ze van het vuur, pureer met de staafmixer en laat afkoelen. Roer er een aantal eetlepels lijnzaad doorheen en enkele eetlepels chiazaad. Eet direct of zet in de koelkast tot de volgende ochtend.Lijnzaad en chiazaad hebben beiden de eigenschap enigszins gelei achtig te worden en veel vocht op te nemen.Wanneer je de pap eet, warm hem indien gewenst een beetje op in een pannetje, maar laat de pap niet koken, dat zou een aantal mooie voedingstoffen in de zaden stuk maken.

De pap is op zich al heel lekker en smakelijk, proef maar. Wil je toch iets zoeten, kies dan voor een natuurlijke zoeter als honing, ahornsiroop, stevia, of prak er een banaan doorheen.Eet smakelijk!!

 

p.s. Soms kom ik receptenboeken tegn die ik zelf geschreven zou willen hebben! Kijk eens naar dit boek: 40 supervoeding recepten! Met daarin nog veel meer vullende en voedende recepten. Het boek heeft de geweldige ondertitel: "Bevat uitsluitend vrolijke recepten die geweldig gezond voor je zijn!". :-)

 

Laat je in een reactie weten hoe de pap je bevalt. En laat je het ook weten als jij een andere variatie hebt gemaakt. Inspireer ons maar!

Lees 3031 keer Laatst aangepast op dinsdag, 16 juli 2013 14:27

2 reacties

  • Reactielink Sandra Woldering vrijdag, 22 november 2013 09:30 Geplaatst door Sandra Woldering

    Haha, Arianne, dat begrijp ik! Mijn man ik Chinees en in de Chinese keuken is bonenpap heel gebruikelijk als toetje of als ontbijt. In vele variaties. Dus als je durft....je zou zomaar verrast kunnen worden! En het vult je goed! Lieve groet, Sandra.

    Rapporteren
  • Reactielink Arianne donderdag, 21 november 2013 20:11 Geplaatst door Arianne

    Klinkt niet erg lekker....

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen