dinsdag, 15 oktober 2013 09:21

3 x energieboost! Deel 2 Een energieboost voor de middag, zodat je uit het werk om 17.00 uur direct kunt gaan sporten.

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Wat kun je eten en drinken in de middag, zodat je uit het werk direct kunt gaan sporten.

Vandaag speciaal voor Anneke, Karin en Claudine. Naar aanleiding van een vraag op facebook kwamen er drie wensen voor een energieboost:
1 Een energieboost waar je vrolijk van wordt. (lees hier)

2 Een energieboost voor de middag, zodat je uit het werk om 17.00 uur direct kunt gaan sporten.

3 Energieboost rond een uur of 3 à 4. Op 't werk krijg ik dan vaak een inkakmoment.
Vandaag deel 2: Een energieboost voor de middag, zodat je uit het werk om 17.00 uur direct kunt gaan sporten.Wát je het beste kunt eten hangt ook af van het type sport wat je gaat doen. Ga je explosiever sporten of ga je duursporten?Heel algemeen kun je zeggen dat je lichaam eerst koolhydraten aanspreekt en opmaakt. En dan overgaat tot vet verbranding. Maar dan moet het sporten wel langer duren en op een licht tot matig niveau zijn. Dus een voorraadje koolhydraten is in ieder geval altijd mooi meegenomen en geeft je de kracht en de energieboost om te gaan sporten. Maar omring de koolhydraten altijd met een beetje vet of eiwitten om een te sterke stijging van jouw suikerspiegel te voorkomen. En te zorgen dat de suikers uit de koolhydraten rustig opgenomen worden in jouw lijf.
Sporten met een volle maag is niet fijn! Je kunt last krijgen van je maag, misselijk worden of kramp in je maag krijgen. Dus wat je ook eet of drinkt. Zorg dat het enigszins licht verteerbaar is voor jou. En zorg dat je het minstens één uur voordat je start met sporten opgegeten of gedronken hebt.
Wat kan ik dan nemen?
✔ Fruit is ten alle tijden perfect. Neem minstens 2 à 3 stuks fruit. Combineer dit met een handje noten of wat yoghurt en je hebt een goede basis om te gaan sporten!


✔ Maak een fruitdip


✔ Een smoothie is ook een prachtige optie. Maak hem in de ochtend of de avond tevoren en neem 'm mee in een thermos met een ijsblokje. Of plaats in de koelkast totdat je de smoothie drinkt. Kies ook hier voor fruit in je smoothie, aangevuld met melk (dierlijk of plantaardig naar wens) of yoghurt. Je zou zou ook een handje zaden mee kunnen blenderen. Zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten, chiazaad, meloenpitten, lijnzaad enzovoorts.

 

✔ Enkele volkoren crackers met beleg als vlees, kaas, appelstroop (zonder toegevoegde suikers), pindakaas of andere notenpasta.✔ Een bakje (suikervrije) muesli met wat melk (dierlijk of plantaardig naar wens) of yoghurt.


✔ Enkele stukjes Choco Coco Noten Bonbons.


✔ Neem een restje van je ontbijtpap mee voor in de middag. Bijvoorbeeld gerstepap of bonenpap
✖ Vermijd caffeine (cola, koffie, energydrinks) in de uren voor het sporten. Caffeine verhoogd je hartslag en werkt vochtafdrijvend. Twee eigenschappen die niet wenselijk zijn in combinatie met sporten. 


✖ Vermijd erg vet of gefrituurd voedsel voor het sporten. En vermijd zeer vezelrijk voedsel voor het sporten. Beiden zullen een zware wissel leggen op je maag en ook langer in je maag blijven dan wenselijk op het moment dat jij wilt sporten. Probeer verschillende dingen en ontdek wat voor jou zorgt dat je fijn kunt sporten. Maar ook dat je fijn daarna nog thuis komt, zonder hongerklap. En een maaltijd kunt klaarmaken. Om daar vervolgens moe, maar voldaan van te kunnen genieten!Succes en plezier!
Laat je ons weten wat voor jou werkt! En inspireer anderen daar weer mee. Ik dank je!
Lieve groet,

Sandra
Lees 2416 keer Laatst aangepast op dinsdag, 15 oktober 2013 10:02
Log in om reacties te plaatsen